Ticket to Ride

Ticket to ride
Ticket to ride

Brettspillet Ticket to Ride går ut på å bygge togbaner, ut fra billetter med togruter som du har fått utdelt. Du får poeng når du fullfører togrutene dine, men pass på! Kanskje noen andre spillere skal bygge på akkurat samme rute som deg, og da gjelder det ofte å være tidlig ute.

Hver runde trekker man enten togkort eller bygger en togrute. Spillerne må samle togkort i riktig farge for å bygge rutene sine, og det er ikke alltid man får det man trenger. Kanskje må du legge om ruten din og bygge en lang omvei for å komme frem til målet?

Spillet holder på til en spiller bare har 3 vogner igjen, da starter siste runde, og den spilleren med flest poeng vinner spillet.

Spillserien har også utrolig mange fine utvidelsespakker med nye brett og togruter som gjør at man kan variere litt. Nye brett kommer også ofte med noen nye regler man må forholde seg til, for eksempel i Nederland der du må betale broavgifter for å bygge ruter, eller i Sveits hvor det er usikre fjelloverganger som gjør at du ikke alltid får bygge der du vil.

Spillet har regler på mange språk, inkludert norsk og passer av 2-5 spillere.

Translate »