• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Bokåret 2019: 4 forfattere på 4 uker – en forfatterturné

tirsdag 22/10-19

Tema: Bokåret 2019, Litteratur

Forfatterturné. Illustrasjonsbilde. Ingar Johnsrud.

Bokåret er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne, som går gjennom hele 2019. Over hele landet feirer man at det er 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket og at Norge er vertskapsland for bokmessen i Frankfurt, i tillegg til at det er en enorm leseglede i det norske folk! Flere bruker bibliotekene enn noen gang.

Hof, Holmestrand og Sande bibliotek har gått sammen om et felles program for å feire Bokåret 2019, og vi har mottatt støtte fra Nasjonalbiblioteket til vårt prosjekt. Vi ønsker å vise fram noe av det litterære den nye kommunen vår har å by på, og sender 4 lokale forfattere ut på turné i alle de 3 bibliotekene. Her skal de presentere seg selv og sitt forfatterskap. Det er stor bredde og variasjon i programmet og vi er stolte av den gode kvaliteten blant våre lokale forfattere.

Velkommen til forfattermøter i bibliotekene i Holmestrand!

Gratis inngang.

Fjerde og siste forfatter vi presenterer i vår forfatterturné er Ingar Johnsrud.
Johnsrud vokste opp i Holmestrand. Han har studert filmvitenskap og er utdannet journalist. Fra våren 2016 har han vært forfatter på heltid.

Thrilleren «Wienerbrorskapet» (2015), er den første boken i trilogien om politimannen Fredrik Beier og hans partner Kafa Iqbal. Fortsettelsen «Kalypso» kom i 2016. Korset, som ble utgitt sommeren 2018, er siste bok i serien. Forfatteren har fått glitrende omtaler. En av anmelderne, Atle Nielsen, skriver:

«Ingar Johnsrud skriver godt. Han drar leseren med seg gjennom til dels usannsynlige scenarier med sin listige penn. Det er fine bilder, velkonstruerte setninger og spenning på flere nivåer når Johnsrud, etter mange år som journalist, nå bruker skrivebordet til andre ting. Det er noe Nesbøsk over plotene hans og sannelig over skrivingen også. Det er driv og pageturning hele veien.»

Ingar Johnsrud er en kunnskapsrik og dyktig krimforfatter, som i tillegg er en drivende dyktig formidler. I Holmestrand bibliotek blir Ingar bokbadet av bibliotekar Linda Solheim, mens han i Hof og Sande bibliotek snakker for egen maskin.

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene: