Bokåret 2019: 4 forfattere på 4 uker – en forfatterturné

torsdag 26/09-19

Tema: Bokåret 2019, Litteratur

Forfatterturné illustrasjonsbilde. Lars Aaserud avbildet.

Bokåret er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. Over hele landet feirer man at det er 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket og at Norge er vertskapsland for bokmessen i Frankfurt, i tillegg til at det er en enorm leseglede i det norske folk! Flere bruker bibliotekene enn noen gang.

Hof, Holmestrand og Sande bibliotek har gått sammen om et felles program for å feire Bokåret 2019, og vi har mottatt støtte fra Nasjonalbiblioteket til vårt prosjekt. Vi ønsker å vise fram noe av det litterære den nye kommunen vår har å by på, og sender 4 lokale forfattere ut på turne i alle de 3 bibliotekene. Her skal de presentere seg selv og sitt forfatterskap. Det er stor bredde og variasjon i programmet, og vi er stolte av den gode kvaliteten blant våre lokale forfattere.

Velkommen til forfattermøter i bibliotekene i Holmestrand!

Gratis inngang.

Andre forfatter ut i turneen vår er Lars Aaserud som har vokst opp i Sande, hvor han også har jobbet i kommunens kulturavdeling. Han har vært med å utgi flere bøker med tilknytning til Sande og omegn, den siste er «Sandeboka» som kom i fjor. Arbeidet med sistnevnte tok over 4 år. Over 200 sandesokninger ble intervjuet, i tillegg til en gjennomgang av skriftlige kilder fra 1000 års historie.

Lars er en god historieforteller og har mange spennende og morsomme historier å velge mellom.

Loading Events Flere arrangement:
Bendik Baksaas & Fredrik Høyer Foto: Signe Fuglesteg Luksengard Evelyn Osazuwa Rasmussen Foto: Emilie Pat. Williams Valkyrien Allstars Collage: Privat

Litterær konsert med Valkyrien Allstars, Fredrik Høyer, Bendik Baksaas og Evelyn Rasmussen Osazuwa – Pop up-biblioteket

torsdag 22/08-19, kl 20:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Foynhagen

Illustrasjonsbilde #Endeliglørdag. Kanvaspennal, med fire tekstiltusjer i ulike farger og noen paljetter.
#Endeligørdag

EndeligLørdag: Dekorering av pennal