Arkiv for aktuelle saker

Reklame Sommerles 2019. Tegning. Bilde.

Sommerles 2019 snart her!

Den 1. juni går endelig startskuddet for den landsomfattende lesekampanjen Sommerles.no for alle skolebarn i 1. til 7. klasse! Se filmen med Mari Moen Holsve og Jørn Lier Horst her!

Kvinner fra ulike kulturer som leser. Av Anna Fiske. Illustrasjon.

Bli med på lesetimen!

I anledning Bokåret 2019 inviteres du til å bli med på Lesetimen og få sjansen til å vinne en spennende premie.

verdensbiblioteket. Skjermdump

Verdensbiblioteket er her!

Den 26. mars ble Verdensbiblioteket.no offisielt lansert. Her finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

bokhylle med bøker.foto

Bokåret 2019 – 500 år med trykte bøker i Norge

Lørdag 19.januar går startskuddet for Bokåret 2019, som markerer 500 år med trykte bøker i Norge. I et helt år feirer vi boka enda mer enn vanlig over hele landet.

Det flerspråklige bibliotek. Logo

Det flerspråklige bibliotek

Visste du at Vestfoldbibliotekene har tilgang til bøker på 69 ulike språk via Det flerspråklige bibliotek?

litteraturuka2018 . logo

Nå inntar Litteraturuka Vestfold

Folkebibliotek, kulturhus og andre arenaer i alle deler av Vestfold fylles med litteraturarrangementer av høy kvalitet hele neste uke. Litteraturuka i Vestfold arrangeres for 21. gang fra 5. – 11. november.

Ung kvinne med hodetelefoner i byen. Foto

Gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Alle har rett til å lese! NLB låner ut lydbøker gratis til alle som strever med å lese på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom.

nasjonal bibliotekdag.logo

Nasjonal bibliotekdag 1.september

For fjerde år på rad feires Nasjonal bibliotekdag 1. september. Se filmen vi har laget for anledningen, og les om hva vi i Vestfoldbibliotekene er særlig stolte av!

PressReader

Visste du at du kan lese over 7000 aviser og tidsskrifter fra mer enn 100 land og på over 70 språk helt gratis via PressReader?

Utvalg fra FilmBib. Skjermdump. Foto.

Se dokumentarer og kortfilmer gratis!

Få tilgang til en unik samling av kort- og dokumentarfilm på PC, nettbrett eller mobil, med nye og forbedrede FilmBib

PR Sommerles

Sommerles 2018!

Sommerles.no startet i Vestfold, men er i år blitt nasjonal! Sjekk ut sommerens kuleste lesekampanje! 🙂

Biblioteksøk-plakat. Foto.

Biblioteksøk

Biblioteksøk er Nasjonalbibliotekets nye søketjeneste for norske bibliotek.
Bruk gjerne lenken på våre nettsider, og søk opp og bestill bøker til ditt bibliotek.