Arkiv for aktuelle saker

Sommerles 2018!

Sommerles startet i Vestfold, men er i år blitt nasjonal! Om kort tid starter sommerens kuleste lesekampanje! 🙂

Biblioteksøk-plakat. Foto.

Biblioteksøk

Biblioteksøk er Nasjonalbibliotekets nye søketjeneste for norske bibliotek.
Bruk gjerne lenken på våre nettsider, og søk opp og bestill bøker til ditt bibliotek.

Leser søker bok jubileumslogo. Foto.

Leser søker bok

Visste du at alle Vestfoldbibliotekene er Bok til alle-bibliotek? Vestfoldbibliotekene samarbeider med Leser søker bok og har gode samlinger med tilrettelagte bøker.

Jente med nettbrett

Ny versjon av eBokBib

eBokBib versjon 4.0 ble lansert 15. februar 2018.
Du laster ned den nye versjonen i App Store eller Google play.

Blå hodetelefoner og bøker. Foto.

Lån gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er biblioteket for deg som strever med å lese.

Litteraturuka 20 år. Logo

Litteraturuka fyller 20 år!

Vi håper å se deg i Vestfoldbibliotekene, når Litteraturuka arrangeres for 20. gang i Vestfold i uke 45. Åpningsforestillingen finner sted på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek mandag 6. november 🙂

Kari Sverdrup. Foto.

Litteraturprisen til Kari Woxholt Sverdrup

Vestfolds Litteraturpris for 2017 tildeles Kari Woxholt Sverdrup (f. 1957) for hennes barne- og ungdomsbøker. Prisen blir delt ut på Litteraturuka i november.
Bøkene hennes finner du i Vestfoldbibliotekene!

Ingvar Ambjørnsen. Foto.

Kunstnerprisen 2017 til Ingvar Ambjørnsen

Den produktive Larvik-forfatteren, med 40 års forfatterskap bak seg, blir tildelt Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris 2017 under Litteraturuka i Vestfold.

Kazuo Ishiguro. Foto

Vestfoldbibliotekene gratulerer Kazuo Ishiguro!

Nobelprisen i litteratur for 2017 tildeles den engelske forfatteren Kazuo Ishiguro. Du finner bøkene hans i Vestfoldbibliotekene.

Litteraturuka 2017 Programforsidebilde. Grafikk

Programmet for Litteraturuka er klart

Fra 6.-12. november arrangeres Litteraturuka i Vestfold for 20. gang, med hele 70 litteraturarrangementer spredt over hele fylket. Nå er programmet tilgjengelig på nett og i bibliotekene.

Filmbib på Mac, mobil, ipad. Foto

Gratis tilgang til Filmbib via biblioteket

Få tilgang til en unik samling av kort- og dokumentarfilm på PC, nettbrett eller mobil. Alt du trenger er nasjonalt lånekort og PIN-kode.

Eldre par med bøker foran peis. Foto

Lesetips i høst!

Leseheftet «Norge leser nordisk» inneholder omtaler av aktuelle nordiske forfattere og bøker. Kanskje du finner en ny favoritt i høst?